BiH

U napadima u Španiji nema nastradalih niti povrijeđenih bh. državljana

U napadima u Španiji nema nastradalih niti povrijeđenih bh. državljana
Foto: Ilustracija | U napadima u Španiji nema nastradalih niti povrijeđenih bh. državljana

SARAJEVO - Prema dosad prikupljenim informacijama, u jučerašnjem terorističkom napadu u Barseloni te napadu koji se sinoć desio u priobalnom španskom gradu Kambrilsu nije bilo povrijeđenih niti nastradalih bh. državljana – potvrđeno je Feni iz Ministarstva spoljnih poslova Bosne i Hercegovine (MVPBiH).

Portparol MVPBiH Nebojša Regoje kaže da, budući da su manje-više dosad kompletirani podaci o nastradalim u ovim napadima, nije za očekivati da će među nastradalim i povrijeđenim biti državljana BiH.

"Španska agencija za civilnu zaštitu danas je izdala saopštenje u kojem se navodi da su poginuli i ranjeni iz 18 država, među kojima nije BiH", istaknuo je Regoje.

Španija se suočila s terorističkim napadima na nekoliko lokacija. Prvi napad u Barseloni dogodio se juče oko 17.00 u centru Barselone. Osam sati kasnije došlo je do novog pokušaja napada, 120 km južno od Barselone u Kambrilsu. Oba napada izvršena su na isti način – kombi, odnosno automobil, zaletio se u pješake, kada je u Barseloni stradalo 13 ljudi, a oko 100 ih je bilo ranjeno, dok je u Kambrilsu povrijeđeno sedmero.

U terorističkom napadu u Kambrilsu policija je brzo reagovala usmrtivši četvoricu napadača u trenutku kada su pokušali izaći iz vozila, jednog su ranili, ali je i on kasnije podlegao povredama.

Povrijeđen makedonski državljanin

Makedonski državljanin povrijeđen je u napadu u Barseloni ali nije u životnoj opasnosti i pod njegom je španskih medicinskih službi, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije.

Predstavnik makedonske Ambasade tokom noći posjetio je bolnicu u kojoj se nalazi povrijeđeni državljanin te zemlje, dodaje se u saopštenju.

U jučerašnjem teorističkom napadu u centru Barselone poginulo je 13, a povrijeđeno više od 80 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije