BiH

U odboru za obilježavanje 5. avgusta Dodik, Cvijanovićeva i ministri

BANJALUKA - Vlada je danas imenovala članove zajedničkog Organizacionog odbora Republike Srpske i Srbije za obilježavanje 5. avgusta kao Dana sjećanja na prognane i stradale Srbe, u kojem će, uz predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, biti i premijer Željka Cvijanović.

U Organizacionom odboru biće i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, ministar rada i boračko–invalidske zaštite Milenko Savanović, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić i ministar prosvjete i kulture Dane Malešević, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Na zajedničkoj sjednici Vlade Republike Srpske i Vlade Srbije, 26. juna u Beogradu, između ostalog, usvojen je zaključak u pravcu zajedničkog obilježavanja 5. avgusta kao Dana sjećanja na prognane i stradale Srbe.

Ispred Srbije u Zajedničkom organizacionom odboru za obilježavanje 5. avgusta učestvovaće predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, predsjednik Vlade Aleksandar Vučić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, ministar pravde Nikola Selaković, ministar odbrane Bratislav Gašić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac i ministar prosvjete Srđan Verbić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije