BiH

U zdravstveni sistem Srpske investirano više od 68 miliona KM

U zdravstveni sistem Srpske investirano više od 68 miliona KM
Foto: Arhiva | U zdravstveni sistem Srpske investirano više od 68 miliona KM
Srna

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je danas Informaciju o kapitalnim projektima i drugim investicijama u zdravstvenom sistemu Srpske za prošlu godinu, na osnovu koje ukupna realizovana sredstva iznose 68.435.276 KM.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Srpske očekuje da će realizacijom kapitalnih ulaganja biti povećana dostupnost zdravstvene zaštite, smanjen broj pacijenata liječenih u inostranstvu i povećana efikasnost zdravstvenog sistema uz unapređenje kvaliteta rada.

Vlada je usvojila i Informaciju o preduzetim mjerama i stanju bolesti kvrgave kože goveda i bolesti plavog jezika u prošloj godini, te zadužila Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da sprovede vakcinaciju goveda protiv ove bolesti u zoni "A" i svih preživara protiv bolesti plavog jezika posredstvom veterinarskih organizacija.

Ministarstvo je zaduženo da blagovremeno informiše Vladu Republike Srpske o toku i efektima svih preduzetih mjera, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Vlada Srpske usvojila je Izvještaj o realizaciji programa suzbijanja i iskorjenjivanja bruceloze, klasične kuge svinja i infektivne anemije kopitara u Republici Srpskoj u prošloj godini, te zadužila Ministarstvo da nastavi počete aktivnosti i u ovoj godini, realizujući programe klasične svinjske kuge, bruceloze i infektivne anemije kopitara.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije