BiH

UIO izdići iznad dnevne politike

UIO izdići iznad dnevne politike
UIO izdići iznad dnevne politike

BANJALUKA - Direktor Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH Miro DŽakula rekao je danas da od uspješnog rada UIO u potpunosti zavisi finansijska stabilnost cijele BiH, zbog čega bi trebalo svima biti u interesu da se Uprava izdigne izvan svakodnevnih političkih zbivanja, te da ova institucija bude podržana u radu, jer će tako biti bolje svim nivoima vlasti u BiH.

Džakula se danas na sastanku u Banjaluci sa prvim zamjenikom visokog predstavnika u BiH Dejvidom Robinsonom interesovao za što hitnije usvajanja zakona o fiskalizaciji u Brčko distrikutu.

Kontrolne aktivnosti koje vodi UIO ukazuju na to da se znatna finansijska sredstva fiktivno razdužuju upravo posredstvom kompanija koje posluju u Brčkom, što im omugućuje nepostojanje fiskalnih uređaja koji prate promet, saopšteno je iz UIO BiH.

Iz delegacije OHR-a rečeno je da je usvajanje seta određenih zakonskih rješenja u Brčko distriktu u toku, te da se među njima nalazi i zakon o fiskalizaciji.

Direktor UIO je na sastanku upoznao Robinsona o svim aktuelnim procesima u UIO, kao i problemima sa kojima se Uprava susreće u radu.

Robinson je istakao da su rezultati koje je UIO BiH postigla u prošloj godini veoma značajni, te obećao dalju podršku OHR-a. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije