BiH

USAID pomaže organizaciju birokratije u FBIH

Srna - 16.04.2012 16:10
USAID pomaže organizaciju birokratije u FBIH

SARAJEVO - USAID je spreman da ponudi ekspertizu, komparativne prakse i tehničku pomoć, radi jačanja efikasnosti, odgovornosti i prohodnosti zakona, politika i strategija institucija Federacije BiH, rekao je ekspert za pitanja vlasti i upravljanja iz USAID-ove kancelarije u Vašingtonu Kit Šulc.

Šulc je razgovarao sa premijerom FBiH Nerminom Nikšićem o novim programima USAID-a na unapređenju rada struktura vlasti u Federaciji BiH, a posebno o jačanju saradnje Vlade i parlamenta i boljoj koordinaciji federalnog sa nižim nivoima vlasti.

Ocijenivši dosadašnje aktivnosti USAID-a u BiH izuzetno pozitivnim, Nikšić je iskazao spremnost  za nastavak saradnje sa ovom američkom organizacijom.

Nikšić je istakao potrebu bliže i efikasnije saradnje Vlade i Parlamenta Federacije BiH, kao i bolje koordinacije sa nižim nivoima vlasti, te ukazao na nužnost dodatnog usavršavanja zaposlenika, saopšteno je iz federalne Vlade.

"Reformski kurs koji vlada vodi iziskuje potrebu dodatnog osposobljavanja i edukacije zaposlenika, a samim tim i modernizacije rada institucija vlasti. U tom kontekstu su ekspertiza, pomoć i savjeti USAID-a dobrodošli", rekao je Nikšić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Ostali naslovi

 • Lagumdžija: Pametniji sam dva puta od Izetbegovića

  15.09.2014 00:21 - N.N.

  MOSTAR - Socijaldemokratska partija BiH predstavila je večeras u Sali Narodnog pozorišta Mostar kandidate za sve nivoe vlasti na predstojećim izborima u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

 • Jovičić: Borba za pravedno i napredno društvo

  14.09.2014 22:23 - Srna

  TRN - Kandidat Stranke pravedne politike /SPP/za predsjednika Republike Srpske Dragomir Jovičić poručio je da je ovo nova politička stranka koja čista obraza može obećati da će se boriti za pravedno i napredno društvo.

 • Socijalisti očekuju izlazak na nivo vlasti BiH

  14.09.2014 22:17 - Srna

  BIJELJINA - Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić rekao je večeras na javnoj tribini u Bijeljini da socijalisti na izbore izlaze sa optimizmom, ubijeđeni u veliku podršku birača koja raste u kontinuitetu nakon svakih izbora.

 • Pavić: Prijedor da bude posebna regija

  14.09.2014 22:14 - Srna

  PRIJEDOR - Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je večeras da ova stranka neće prihvatiti prostorni plan Republike Srpske dok god Prijedor ne bude posebna regija, ravnopravna sa ostalima.

 • Čavić: Prioritet - politika zapošljavanja

  14.09.2014 21:55 - Srna

  LAKTAŠI - Nosilac liste NDP-a iz izborne jedinice tri za Narodnu skupštinu Republike Srpske Dragan Čavić izjavio je da će prioritet ove stranke biti politika zapošljavanja i otvaranja novih radnih mjesta, te da će biti protiv bilo kakvog novog zaduživanja.

 • Simbolično zaplijepljeni plakati stranačkih kandidata

  14.09.2014 21:49 - Srna

  MRKONJIĆ GRAD - Kandidat SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je večeras da su opšti izbori, zakazani za 12. oktobar, izbori za Republiku Srpsku.

 • SNSD će istrajati na svim započetim projektima

  14.09.2014 21:32 - V.D.

  TREBINJE - Savez nezavisnih socijaldemokrata će i u Trebinju, kao i ostalim krajevima Republike Srpske, istrajati na svim započetim projektima, prevenstveno na stvaranju uslova za otvaranje novih radnih mjesta, kao i na obnovi i izgradnji infrastrukture i cijele Republike Srpske.

  Foto
 • Poziv građanima da izađu na izbore

  14.09.2014 20:24 - Agencije

  SARAJEVO - Zlatko Lagumdžija, predsjednik Socijaldemokratske partije, pozvao je građane da izađu u što većem broju na izbore i podrže kandidate SDP-a.

 • RS treba više državnih nadležnosti

  14.09.2014 19:10 - Uroš Vukić

  BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO, ROGATICA - Republika Srpska ne treba da bude entitet već da ima što više državnih nadležnosti, poručio je Milorad Dodik, kandidat koalicije SNSD - DNS - SP za predsjednika RS, obraćajući se prisutnima na predizbornom skupu u Rogatici, ističući da je RS država srpskog naroda i onih koji hoće sa Srbima da žive.

  Foto
 • Srpski povratnici traže podršku

  14.09.2014 18:40 - Srna

  BOSANSKO GRAHOVO - Srpski povratnici na području Bosanskog Grahova teško žive i oni traže ohrabrenje, podršku i pomoć da bi ostali i opstali na tim prostorima, rekao je juče Nikola Špirić, ministar finansija i trezora BiH, u Bosanskom Grahovu, koji je pristutvovao obilježavanju prazniku Sabora srpskih svetitelja - slavi Eparhije bihaćko-petrovačke.

 • SPP pokreće akciju o nepotizmu

  14.09.2014 18:28 - A. Šišić

  BANJALUKA - Stranka pravedne politike (SPP) danas je najavila da će pokrenuti akciju naziva "Gdje radi guzonjin sin" s ciljem skretanja pažnje na korupciju i nepotizam pri zapošljavanju u državnim institucijama.

 • Korak ka vraćanju Srba u Slavoniju

  14.09.2014 18:09 - Nikola Vidačković

  PAKRAC - Novi episkop slavonski Jovan ustoličen je na svetoj arhijerejskoj liturgiji, koju je u sabornom hramu Svete trojice u Pakracu služio Njegova svetost patrijarh Irinej.

 • Beč centar radikalnih selefija iz BiH

  14.09.2014 17:37 - D.Ra.

  BEČ - Beč je centar radikalne selefijske scene iz Bosne i Hercegovine. Sve više je ekstremista koji putuju između Bosne i Beča i obratno. Većina tih ekstremista je nekad živjela u Austriji, gdje je vjerovatno i radikalizovana", izjavio je Džon Šindler, bivši oficir Američke bezbjednosne agencije (NSA), vrhunski ekspert ove agencije za Balkan, u intervjuu za austrijski "Ostrajh".

 • Dodik i Cvijanovićeva sastaće se s Putinom

  14.09.2014 17:34 - U. Vukić

  MOSKVA - Milorad Dodik, predsjednik RS, i Željka Cvijanović, premijerka Republike Srpske, danas su otputovali u trodnevnu posjetu Ruskoj Federaciji.

 • Banjalučanin uhapšen zbog ratnog zločina

  14.09.2014 17:31 - Srna

  BEOGRAD - Željislav Vujasinović (48), državljanin BiH, iz Banjaluke, uhapšen je u Srbiji na osnovu Interpolove potjernice zbog navodnog ratnog zločina u Hrvatskoj, saopšteno je iz Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas".

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.