BiH

USAID pomaže organizaciju birokratije u FBIH

USAID pomaže organizaciju birokratije u FBIH
USAID pomaže organizaciju birokratije u FBIH

SARAJEVO - USAID je spreman da ponudi ekspertizu, komparativne prakse i tehničku pomoć, radi jačanja efikasnosti, odgovornosti i prohodnosti zakona, politika i strategija institucija Federacije BiH, rekao je ekspert za pitanja vlasti i upravljanja iz USAID-ove kancelarije u Vašingtonu Kit Šulc.

Šulc je razgovarao sa premijerom FBiH Nerminom Nikšićem o novim programima USAID-a na unapređenju rada struktura vlasti u Federaciji BiH, a posebno o jačanju saradnje Vlade i parlamenta i boljoj koordinaciji federalnog sa nižim nivoima vlasti.

Ocijenivši dosadašnje aktivnosti USAID-a u BiH izuzetno pozitivnim, Nikšić je iskazao spremnost  za nastavak saradnje sa ovom američkom organizacijom.

Nikšić je istakao potrebu bliže i efikasnije saradnje Vlade i Parlamenta Federacije BiH, kao i bolje koordinacije sa nižim nivoima vlasti, te ukazao na nužnost dodatnog usavršavanja zaposlenika, saopšteno je iz federalne Vlade.

"Reformski kurs koji vlada vodi iziskuje potrebu dodatnog osposobljavanja i edukacije zaposlenika, a samim tim i modernizacije rada institucija vlasti. U tom kontekstu su ekspertiza, pomoć i savjeti USAID-a dobrodošli", rekao je Nikšić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije