BiH

Uhapšeni u akciji “Damask” biće predati tužiocu

Uhapšeni u akciji “Damask” biće predati tužiocu
Uhapšeni u akciji “Damask” biće predati tužiocu

SARAJEVO - Osumnjičeni za organizovanje terorističke grupe Osman Abdulaziz Kekić /46/ i Muharem Smajić /44/ će, nakon lišavanja slobode na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, biti predati tužiocu Odsjeka za terorizam Tužilaštva BiH koji će ih ispitati i donijeti odluku o daljim aktivnostima, saopšteno je iz Tužilaštva.

Oni su isporučeni sa područja Turske u BiH. Uhapšeni su juče. Riječ je o osobama koje su učestvovovale na ratištima u Siriji i Iraku. Smajić je iz Gračanice, a Kekić iz Kozarske Dubice.

U ovom predmetu ostvarena je značajna saradnja Tužilaštva BiH i partnerskih policijskih i bezbjednosnih agencija, sa institucijama Turske, navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo BiH i bezbjednosne agencije dobijaju sve više kontakata od državljana BiH koji se nalaze na području Sirije i Iraka, i koji traže od institucija BiH da se zbog nesnošljivih uslova boravka i opasnosti po život i bezbjednost na navedenom području vrate u BiH, navodi Tužilaštvo.

Navedena lica iskazuju i spremnost na sporazumna priznanja krivice i izdržavanje kazne po povratku u BiH, ističe se u saopštenju.

U svim predmetima Tužilaštvo BiH i partnerske policijske i bezbjednosne agencije postupaće u skladu sa zakonom i u interesu borbe protiv terorizma i svih aktivnosti koje imaju veze sa terorizmom.

"Pravosuđe BiH podsjeća sve državljane BiH da ima instrumente i kadrovsku opremljenost da otkrije i procesuira pojave koje imaju veze sa terorizmom, te da se ni zbog kojih razloga, ne upuštaju u odlaske na strana ratišta, što je državljanima BiH i zakonom zabranjeno", navodi Tužilaštvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije