BiH

Ujedinjena Srpska: Otvoreno razgovarati bez političkih strasti

Ujedinjena Srpska: Otvoreno razgovarati bez političkih strasti
Foto: Jelena Đurđević | Ujedninjena Srpska: Otvoreno razgovarati bez političkih strasti

BANJALUKA - Predsjedništvo Ujedinjene Srpske pozvalo je SNSD i SDS da sjednu za isti sto i otvoreno razgovaraju bez političkih strasti i političke mržnje, koja opasno prijeti stabilnosti RS, poručeno je nakon sjednice Predsjedništva te stranke.

Dušan Stojičić, potpredsjednik i član Predsjedništva ove stranke, rekao je da ne vidi nijedan razlog koji bi spriječio ove dvije stranke da ostvare direktnu komunikaciju i razgovor.

Stojičić je rekao da SNSD i SDS treba da razgovaraju ne s pozicija nametanja stavova jednih drugima, već s pozicije da se dođe do najmanjeg zajedničkog sadržioca kako da RS u ambijentu mira, političke i svake druge stabilnosti dođe do narednih opštih izbora i da omoguće građanima da na izborima izaberu onu vlast koja treba da ih vodi u naredne četiri godine.

Ujedinjena Srpska, kaže on, poziva sve aktere posljednjih dešavanja u RS da spuste loptu i da se u nekom narednom periodu kroz dijalog i razgovor vidi kako RS može da funkcioniše bolje.

Stojičić je naglasio da je Ujedinjena Srpska spremna da bude dio stranačkih razgovora na bilateralnom nivou i da se na taj način otvori drugačija stranica događaja u odnosu na nedavna dešavanja u Narodnoj skupštini RS.

Komentarišući najavu vladajuće koalicije u RS da će u Narodnoj skupštini RS suspendovati odluku o održavanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH, Stojičić je rekao da svako ima pravo da iznosi svoje stavove i da kroz parlament donosi ovakve ili onakve odluke i da za to politički odgovara pred građanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije