BiH

Ukazali na manipulacije u kampanji

Ukazali na manipulacije u kampanji
Ukazali na manipulacije u kampanji

BANJALUKA, ZVORNIK - Stranka pravedne politike (SPP) organizovala je danas na Trgu Krajine u Banjaluci akciju simboličnog naziva "Pobjeglo nam prase, jabuka za glas".

Stanislava Ligka, kandidat SPP-a za Narodnu skupštinu RS, izjavila je da je ova akcija organizovana kako bi se građanima ukazalo na manipulacije u izbornoj kampanji od strane većine kandidovanih političkih partija.

Nikola Vukmirović, kandidat SPP-a za parlament BiH, istakao je da je neophodna promjena Izbornog zakona po kojoj bi sve stranke imale jednake mogućnosti da se predstave u predizbornoj kampanji.

"To bi značilo da svi dobiju jednaka sredstva i medijsku zastupljenost. To je jedini način da dođe do izražaja kvalitet ideja i programa", rekao je on.

S tribine u Zvorniku, održane u subotu, Dragomir Jovičić, predsjednik SPP-a i kandidat za predsjednika RS, poručio je da su na vlasti stranke koje imaju 18 odsto podrške i tom podrškom manipulišu.

"Važno je da građani 12. oktobra izađu na izbore i ako ne znaju za koga da glasaju - neka ponište svoj glasački listić, jer samo tako mogu spriječiti manipulacije i izbornu krađu", rekao je Jovičić.

Goran Zmijanjac, kandidat za člana Predsjedništva BiH, rekao je "da je 22.447 heroja položilo svoj život za otadžbinu kako bi od nje napravili lijepo mjesto za život".

"Sramota da oni koji su stvarali RS sada žive na marginama, po ćoškovima, parkovima i pravdu traže štrajkujući", rekao je Zmijanjac.

Drago Milošević, kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini RS, istakao je da u Zvorniku vlada strah i da se narod plaši vladajućih partija "koje prijete i ucjenjuju narod".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije