BiH

Usaglašen tekst Zakona o pravima demobilisanih boraca

Usaglašen tekst Zakona o pravima demobilisanih boraca
Foto: N.N. | Usaglašen tekst Zakona o pravima demobilisanih boraca

SARAJEVO - Zajednička komisija Parlamenta Federacije BiH (FBiH) za usaglašavanje različito usvojenih tekstova utvrdila je danas u Sarajevu Prijedlog zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica.

Član Komisije Predrag Kojović, delegat u Klubu Srba, rekao je da su svi prisutni članovi Komisije podržali predloženu verziju teksta zakona.

"U narednih nekoliko dana vidjećemo šta će se dogoditi na Predstavničkom, odnosno na Domu naroda", rekao je Kojović za portal "Kliks".

On je potvrdio da su prilikom usaglašavanja teksta usvojeni određeni amandmani iz Predstavničkog doma, kao i iz Doma naroda.

Prema njegovim riječima, o svim izmjenama i usvojenim amandmanima usaglasili su se i predstavnici demobilisanih boraca koji su prisustvovali sjednici Komisije.

Kojović je dodao da je ostalo neriješeno samo pitanje izbora metode obračuna boračkog dodatka.

"Imamo dva modela. Prepustili smo da se predstavnici boraca u narednih nekoliko časova međusobno dogovore koji od modela smatraju boljim", naveo je on.

Kojović očekuje da će u narednih tri ili četiri dana biti zakazane sjednice oba doma Parlamenta FBiH na čijem dnevnom redu je pomenuti borački zakon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije