BiH

Uskoro usaglašavanje detalja o auto-putu Beograd - Sarajevo

Uskoro usaglašavanje detalja o auto-putu Beograd - Sarajevo
Uskoro usaglašavanje detalja o auto-putu Beograd - Sarajevo

BEOGRAD - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je nakon sastanka sa ministrom komunikacija i transporta BiH Ismirom Juskom da će u narednom periodu biti usaglašeni detalji o izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo.

Jusko je naglasio da je ovaj projekat važan za brži ekonomski razvoj BiH, te da se očekuje da u narednih mjesec dana bude poznata preliminarna trasa ovog auto-puta na teritoriji BiH, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva Srbije.

Mihajlovićeva i Jusko dogovorili su se i da u najkraćem roku bude formirana zajednička radna grupa za projekat rekonstrukcije pruge Beograd-Sarajevo, koja će razmatrati i pitanje bržeg kretanja robe na željezničkom graničnom prelazu između dvije zemlje.

Na sastanku je bilo riječi i o pripremi sporazuma o izgradnji i uspostavljanju zajedničkog graničnog prelaza na mostu LJubovija-Bratunac i o saradnji u oblasti vazdušnog saobraćaja.

Dogovorena je intenzivnija saradnja dva ministarstva na suzbijanju sive ekonomije u oblasti drumskog prevoza putnika.

Zaključeno je da postoji obostrani interes za što skoriju realizaciju svih pitanja o kojima je razgovarano, te potreba nastavka kontinuirane saradnje i održavanja sastanaka na ovom nivou na kojima će biti analizirana realizacija postojećih i plan novih aktivnosti, saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta BiH.

Susret delegacija dva ministarstva, koje su predvodili Mihajlovićeva i Jusko, prethodio je današnjem zajedničkom sastanku delegacija Srbije i BiH koje su predvodili premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije