BiH

Uspješna saradnja obostran prioritet

Uspješna saradnja obostran prioritet
Uspješna saradnja obostran prioritet

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministar pravde i državne uprave Srbije Nikola Selaković istakli su značaj vrlo dobrih odnosa Srpske i Srbije, te izrazili uvjerenje da će uspješna saradnja biti obostrani prioritet.

Dodik i Selaković su tokom današnjeg sastanka u Banjaluci razmijenili mišljenja o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj, BiH i Srbiji, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

Predsjednik Srpske je, tokom prijema za članove Međunarodne unije notara, naglasio značaj uloge notara u Srpskoj i BiH, te ocijenio da je Notarska komora Republike Srpske ostvarila uspješan napredak u svom radu.

On je notarima poželio uspješan rad na sjednici Komisije za evropska pitanja Međunarodne unije notara, koja će sutra i u subotu biti održana u Banjaluci.

Prijemu su prisustvovali i ministar pravde i državne uprave Srbije Nikola Selaković, ministar pravde Republike Srpske Gorana Zlatković, članovi Notarske komore Republike Srpske i Notarske komore FBiH.

Zajedničke sjednice vlada moraju biti još efikasnije

Ministar pravde i državne uprave Srbije Nikola Selaković i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik saglasni su da zajedničke sjednice vlada Srbije i Srpske moraju da budu još efikasnije i da postoji spremnost obje strane da se mnoga pitanja zajednički urede i integrišu, od zakonodavstva do zajedničkog nastupa na tržištu.

Selaković je dodao da ta saradnja može posebno da bude vidljiva u pravosuđu, jer mnogi zakoni koje imaju Srbija i Republika Srpska mogu da budu usaglašeni, saopšteno je iz Ministarstva pravde i državne uprave Srbije.

On je ukazao da Ministarstvo pravde i državne uprave Srbije ima jake veze i čvrstu saradnju sa Ministarstvom pravde i Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, ali koje treba dalje unapređivati.

Selaković je naveo da u Srbiji od 1. septembra počinju da rade notari, koji u Republici Srpskoj postoje već nekoliko godina, te da će razmjena iskustva iz ove oblasi biti od velikog značaja.

On je dodao da će Komora notara u Srbiji, koja treba da bude uskoro formirana, blisko sarađivati sa Notarskom komorom Republike Srpske, kao i da će to donijeti koristi unapređenju ove pravosudne profesije u Srbiji.

Selaković je tokom sastanka istakao da Srbiju odmah nakon konstituisanja nove vlade, čekaju velike i bolne reforme, za koje je bila potrebna puna podrška građana Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije