BiH

Usvojen rebalans budžeta RS za ovu godinu

Usvojen rebalans budžeta RS za ovu godinu
Foto: Jelena Đurđević | Usvojen rebalans budžeta RS za ovu godinu
Srna

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas po hitnom postupku rebalans budžeta Srpske za ovu godinu, koji je za 87 miliona KM viši od usvojenog i pretežno je usmjeren na investicije. Budžet bez rebalansa iznosio je 3,3 milijarde KM.

Poslanici opozicije glasali su protiv rebalansa budžeta. 

Poslanici su po hitnoj proceduri usvojili i Zakon o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za ovu godinu, koji obezbjeđuje izvršenje rebalansa budžeta. 

Narodna skupština usvojila je odluku o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2018. godinu, kojom se vrši izmjena maksimalnog iznosa dugoročnog zaduživanja Srpske za ovu godinu sa 477.000.000 KM na iznos do 540.126.000 KM. 

Usvojen je Zakon o izmjeni Izbornog zakona Republike Srpske po hitnom postupku, radi usklađivanja sa zakonima o gradovima Bijeljina, Prijedor, Trebinje, Doboj i Zvornik kojima su te lokalne zajednice stekle status grada. 

Po hitnom postupku usvojen je Zakon o izmjeni Zakona o privatizaciji državnih stanova, kojim je predviđeno da rok za zaključivanje ugovora o otkupu stanova bude pomjeren sa 30. juna ove na 30. jun 2020. godine. 
Prihvaćena je informacija o provedenoj proceduri javne nabavke putem konkursa za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja Memorijalnog centra u Spomen-području Donja Gradina. 

Narodna skupština imenovala je Etički odbor, čiji će predsjednik biti Dušica Šolaja iz SNSD-a. 
Imenovano je i radno tijelo za nadzor nad prikupljanjem i raspodjelom sredstava Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, a predsjednik tog tijela biće Želimir Nešković iz SDS-a. 

Nakon glasanja, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović zaključio je rad 27. posebne sjednice.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

Milan.2020

"Poslanici opozicije glasali su protiv rebalansa budžeta. " AHHAHAHAHAH pa retardi, logično, opozicija bi bilo šta uradila samo da je suprotno pozciji, i uvijek tako, ne gledajući koju štetu nanose sopstvenom narodu. Na kraju će samo GOVEDarica ostati u stranci

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije