BiH

Utvrđen raspored na glasačkim listićima

Utvrđen raspored na glasačkim listićima
Utvrđen raspored na glasačkim listićima

SARAJEVO - Centralna izborna komisija /CIK/ BiH danas je žrijebanjem utvrdila redoslijed političkih subjekata na glasačkim listićima za prijevremene izbore za načelnika opština Laktaši i Srebrenik, zakazanim za 28. septembar.

Prva pozicija na glasačkom listiću u Laktašima pripala je Srpskoj naprednoj stranci, na drugom mjestu je SNSD – Milorad Dodik, a na trećem Savez za promjene i njegov kandidat Vukašin Vojinović.

Na glasačkom listiću u Srebreniku na prvom mjestu biće Stranka za BiH, na drugom SDP, trećem SDA i četvrtom "Unija socijaldemokrata – unija za sve nas".

CIK je prethodno ovjerio kandidature Miroslava Kodžomana iz SNSD-a, Željka Perenčevića iz Srpske napredne stranke i Vukašina Vojinovića iz Saveza za promjene za učešće na prijevremenim izborima načelnika opštine Laktaši.

Za prijevremene izbore za načelnika opštine Srebrenik ovjerene su kandidature Ibrahima Salihovića iz Stranke za BiH, Mirze Kešetovića iz SDP-a, Nihada Omerovića iz SDA, te Izudina Kešetovića iz "Unije socijaldemokrata – unija za sve nas".

Prijevremeni izbori za načelnika opština Laktaši i Srebrenik raspisani su nakon što su Milovan Topalović, odnosno Sanel Buljubašić podnijeli ostavku na načelničku poziciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije