BiH

Vanredna situacija u Smederevskoj Palanci

Vanredna situacija u Smederevskoj Palanci
Vanredna situacija u Smederevskoj Palanci

BEOGRAD- U opštini Smederevska Palanka proglašena je vanredna situacija, ali ne kao posljedica izlivanja vodotoka, nego kao mjera predostrožnosti, saopšteno je danas nakon sjednice Kriznog štaba.

Predsjednik opštine Smederevska Palanka Radoslav Milojičić rekao je da je vanredna situacija uvedena da bi se podigao nivo odgovornosti nekih republičkih institucija, koje do sada nisu adekvatno reagovale na odluke Štaba za vanredne situacije. 

On je istakao da u Smederevskoj Palanci ne smije da se ponovi ono što se desilo 1999. i prošle godine i poručio da se mora učiniti sve da bi se spriječilo da voda, koja je narasla na vodotocima zbog kiše, na bilo koji način uđe u naselje. 

Na području Srbije se polako normalizuje snabdijevanje električnom energijom u područjima u kojima je snijeg izazvao probleme. 

U opštinama uz rijeku Lim bez struje je oko 2.300 potrošača, gdje do havarija na elektro-mreži dolazi zbog vlažnog snijega koji i dalje pada. 

U Zlatiborskom okrugu, gdje je zbog snježnog nevremena bez struje ostalo 30.000 potrošača, taj broj je danas oko 16.00 časova smanjen na 10.800.

Iz Ministarstva rudarstva i energetike saopšteno je da ekipe elektrodistribucije  na cijeloj teritoriji Srbije ulažu ogromne napore da bi se obezbijedilo normalno snabdijevanje električnom energijom, tako da se dalja stabilizacija sistema očekuje u toku dana. 

Zbog kvarova na dalekovodima usljed jakog snijega i prekida napajanja električnom energijom, preduzete su hitne mjere da bi se ponovo uspostavilo redovno snabdijevanje električnom energijom, koje je u određenim dijelovima Srbije bilo prekinuto zbog jakih padavina, prije svega u Zlatiborskom okrugu. 

U Zlatiborski okrug upućene su dodatne ekipe iz ogranaka elektrodistribucija Aranđelovac, Jagodina, Lazarevac, Šabac i "Elektromontaže" Kraljevo. 

Javno preduzeće "Elektromreže Srbije" saopštilo je danas da je u 14.55 časova uspostavljeno normalno snabdijevanje strujom u Krupnju.

FOTO ARHIVA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije