BiH

Velike gužve u Austriji na glasačkim mjestima (FOTO)

Velike gužve u Austriji na glasačkim mjestima (FOTO)
Velike gužve u Austriji na glasačkim mjestima (FOTO)

BEČ / LINC - Građani Republike Srpske danas na referendumu izražavaju svoj stav da li su za to da se 9. januar obilježava i slavio kao Dan Republike. Osim u RS glasanje na referendumu organizovano je i u inostranstvu, u Srbiji, Austriji, Njemačkoj, Švajcarskoj, Belgiji i Holandiji.

Velike gužve na glasačkim mjestima stvorile su se u Austriji. Redovi u Beču se protežu i nekoliko stotina metara, o čemu svjedoče i fotografije koje nam je poslala čitateljka rodom iz Mrkonjić Grada, a inače živi u austrijskom gradu.

Da je zainteresovanost za referendum u Austriji velika govore podaci iz još jednog grada - Linca. Tamo je na glasačkom mjestu u Srpskom kulturnom društvu “Nikola Tesla” građanima bilo dostupno 1000 glasačkih listića, a do 11 sati je bilo "potrošeno" 750. Srna je objavila fotografiju iz Linca na kojoj se vidi veliki red kao i u Beču.

Jedno od tih mjesta je i austrijski grad Linc, jedan od gradova u Austriji sa većom srpskom populacijom, odakle su nam čitaoci portala Atvbl.com poslali fotografije i video gužvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije