BiH

Venecijanska komisija sa liderima stranaka traži rješenje za izmjene Izbornog zakona BiH

Venecijanska komisija sa liderima stranaka traži rješenje za izmjene Izbornog zakona BiH
Foto: Nedžad Uglješa | Venecijanska komisija sa liderima stranaka traži rješenje za izmjene Izbornog zakona BiH

SARAJEVO - U zgradi Evropske komisije u Sarajevu uskoro bi trebalo da počne sastanak predstavnika Venecijanske komisije sa političkim strankama iz FBiH oko izmjena iIzbornog zakona BiH.

U zgradu je stigao Šefik Džaferović, potpredsjednik SDA i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH, koji je u obraćanju novinarima izrazio nadu da će Venecijanska komisija pružiti adekvatnu pomoć i da će ovi pregovori biti uspješni.

U međuvremenu na sastanak sa Venecijanskom komisijom stigli su i predstavnici HDZ-a BiH Borjana Krišto, zamjenik predsjednika ove stranke i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma, i Bariša Čolak zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH.

Na sastanak su stigli i predstavnici SDP-a BiH Zoran Mikulić i Damir Mašić, kao i predstavnici DF-a Damir Bećirović i Zlatko Miletić.

Planirano je da ovaj sastanak traje do 17 sati a na sastanak bi trebalo da stignu i predstavnici drugih parlamentarnih stranaka.

Planirano je da sutra od devet sati predstavnici Venecijanske komisije pojedinačno razgovaraju sa liderima stranaka koje su najviše involvirane u proces izmjena Izbornog zakona.

Što se tiče izmjena Izbornog zakona BiH, najspornije su izmjene koje se tiču Doma naroda FBiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije