BiH

Veterani nezadovoljni politikom srpskih partija

Veterani nezadovoljni politikom srpskih partija
Veterani nezadovoljni politikom srpskih partija

DOBOJ - Udruženje veterana Republike Srpske nezadovoljno je politikom koju provode partije SDS, PDP i NDP, koje Republiku Srpsku, kako navode, lakomisleno uvode u političku neizvjesnost i nemogućnost nacionalnog opstanka na ovom prostoru.

Veterani partijama iz Republike Srpske u zajedničkim organima zamjeraju neskrivenu odbranu lika i djela /predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH/ Šefika Džaferovića, neoglašavanje na masovna hapšenja Srba i selektivno procesuiranje ratnih zločina.

U saopštenju veterani oštro osuđuju prećutnu podršku njihovim sarajevskim koalicionim partnerima u institucijama BiH o prioritetnom pristupanju NATO, otvorenom uvođenju grada Doboja u Zajednicu opština turskog svijeta, sve prisutnije antiruske histerije i gramzivosti za privilegovanim pozicijama.

Kako navode, SDS, PDP i NDP nastupaju pod plaštom borbe protiv kriminala i okretanju evropskim vrijednostima, kritikujući druge za sve ono što su i oni radili i još  rade.

Međustranačkim svađama, navode veterani, nastoje da zaobiđu obavezu prema najbrojnijoj populaciji veterana rata koja obuhvata radnike, seljake, penzionere i njihove potomke, koje su bez vizije doveli i vode u potpunu propast i nestajanje. 

Veterani poručuju da se takva politika mora zaustaviti, da se stranke moraju uozbiljiti i jedinstveno nastupitu u Sarajevu u ime srpskog naroda.

Vetrani ističu da ih posljednji događaji na političkoj sceni BiH i u Republici Srpskoj ne mogu zadržati u statusu nijemih posmatrača bez obzira na rizik lijepljenja političkih etiketa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije