BiH

Vigemark: Svi imaju pravo da obilježavaju svoje praznike

Vigemark: Svi imaju pravo da obilježavaju svoje praznike
Vigemark: Svi imaju pravo da obilježavaju svoje praznike

BANJALUKA - Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark izjavio je danas u Banjaluci da svi u BiH imaju pravo da obilježavaju svoje praznike na način da niko ne bude diskriminisan, što je osnovni princip i vrijednost EU.

"U Banjaluci bi sutra trebalo da sa predsjednikom Narodne skupštine RS Nedeljkom Čubrilovićem i njegovim kolegama razgovaram o aktivnostima koje će se odnositi na obilježavanje Dana Republike, ali drugih praznika u BiH. Do sada je bilo dovoljno neprimjerene priče i potrebno je krenuti ka konkretnim rješenjima i smirivanju situacije", rekao je Vigemark.

On smatra da lokalna politika u BiH odvlači pažnju i energiju od suštinskih pitanja i reformi važnih za sve građane.

"Građani bi trebalo da se zapitaju kakvi su rezultati ovakve politike", dodao je Vigemark.

Govoreći o prihvatanju aplikacije BiH za članstvo u EU, Vigemark je ocijenio da je to važan korak za BiH, a samim tim i Republiku Srpsku, jer je rezultat napora u sprovođenju socijalno-ekonomskih reformi.

"Sada je važno nastaviti sa sprovođenjem reformi, jer se BiH nalazi na početku puta ka punopravnom članstvu u EU. Političari u BiH su usaglasili stavove o važnim pitanjima, kao što je mehanizam koordinacije", rekao je Vigemark.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije