BiH

Višković sa Nelsonom: Vlada opredijeljena za stvaranje uslova za veće plate

Višković sa Nelsonom: Vlada opredijeljena za stvaranje uslova za veće plate
Foto: Vlada RS | Višković sa Nelsonom: Vlada opredjeljena za stvaranje uslova za veće plate

BANJALUKA - Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske, razgovarao je danas, u svom kabinetu, sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Erikom Nelsonom o političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, s osvrtom na ekonomske reforme koje se planiraju provesti u narednom periodu.

Višković je istakao da je Vlada opredjeljena za unapređenje uslova privređivanja, stvaranje uslova za veće plate radnika, privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta u realnom sektoru.

Takođe, Višković je ukazao na važnost prevazilaženja zastoja u provođenju reformi, realizaciji infrastrukturnih projekata i saradnje sa međunarodnim finansijskim organizacijama, prije svega sa Međunarodnim monetarnim fondom, kroz formiranje novog saziva Savjeta ministara i Vlade Federacije BiH, a radi preduzimanja konkretnih aktivnosti i mjera na unapređenju poslovne klime, uslova privređivanja i unapređenja standarda građana. 

Kako je saopšteno iz kabineta premijera RS, Višković je istakao da u Republici Srpskoj posluje kompanija (NCR)  i zapošljava 200 ljudi i da je Vlada opredjeljena da u partnerskom odnosu sarađuje sa investitorima u bližem i daljem okruženju i da se kroz ovakve primjere šalje poruka i ostalim investitorima da ulažu u Republici Srpskoj.

Na sastanku je zajednički ocijenjeno da je unapređenje poslovnog okruženja, osmišljavanje i provođenje novih reformi važno za sveukupni razvoj ali i za domaće i strane investitore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije