BiH

Vlada FBiH usvojila program utroška: Za izgradnju autoputeva 153 miliona KM

Vlada FBiH usvojila program utroška: Za izgradnju autoputeva 153 miliona KM
Foto: Ilustracija | Vlada FBiH usvojila program utroška: Za izgradnju autoputeva 153 miliona KM

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH (FBiH) usvojila je program utroška uplaćenog dijela sredstava "Kapitalni transferi javnim poduzećima - transfer za izgradnju autoputeva i brzih puteva" u iznosu od 153 miliona KM, utvrđenih u budžetu FBiH za ovu godinu.

Ova sredstva biće prenesena na namjenski projektni račun federalnog Ministarstva transporta i komunikacija, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Putem ovog programa biće finansirana izgradnja brzog puta Prača-Goražde, "lot jedan" tunel Hranjen "faza jedan" u dužini od 5.500 metara u iznosu od 65 miliona KM, te izgradnja brzog puta Mostar-Široki Brijeg granica Hrvatske, poddionica Sjeverna obilaznica Mostar u iznosu od 13 miliona KM.

Za izgradnju i rekonstrukciju Prve transverzale - Dionica dva /Bare - tunel Kobilja Glava - Hotonj/ predviđeno je 35 miliona KM i za poddionicu Mihatovići - Lukavac na trasi auto-puta Žepče - Tuzla 40 miliona KM.

Za građevinske radove biće izdvojeno 35 miliona KM, za nadzor izvođenja četiri miliona KM, te za studijsko-tehničku dokumentaciju milion KM.

Na današnjoj sjednici u Mostaru, federalno Ministarstvo trgovine informisalo je Vladu o sastanku sa distributerima naftnih derivata, održanom početkom decembra.

U informaciji Ministarstva trgovine istaknuto je da potrošači treba da daju povjerenje distributerima koji su preispitali svoje marže, pokazali društvenu odgovornost i uvažavali potrošački kapacitet građana FBiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije