BiH

Vlada RS: Incokova izjava sramna i vrijeđa građane RS

Vlada RS: Incokova izjava sramna i vrijeđa građane RS
Vlada RS: Incokova izjava sramna i vrijeđa građane RS

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske sa gnušanjem odbacuje krajnje zlonamjernu i sramotnu izjavu visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, kojom je doveo u vezu 9. januar - Dan Republike Srpske, i 10. april - dan uspostavljanja zloglasne fašističke tvorevine Nezavisne Države Hrvatske /NDH/.

"Vlada Republike Srpske tendencioznu izjavu visokog predstavnika ocjenjuje kao krajnje uvredljivu za sve građane Republike Srpske, a posebno za srpski narod i stotine hiljada srpskih žrtava NDH režima na ovim prostorima i njihove porodice", ističe se u saopštenju.

Istovremeno, dodaje se u saopštenju, zlonamjerna izjava visokog predstavnika još jednom ukazuje na svu promašenost, ali i štetnost njegovog djelovanja po ukupno stanje i odnose u BiH, kao i na krajnju nekompatibilnost institucije visokog predstavnika sa procesom evropskih integracija u kojem participira i BiH.

"Vlada Republike Srpske izjavu visokog predstavnika ocjenjuje kao antidejtonsku, ali sa žaljenjem konstatuje da ovo nije prvi put da visoki predstavnik, umjesto da ga štiti, svojim izjavama i djelovanjem podriva Dejtonski mirovni sporazum i njegov Aneks četiri", naglašava se u saopštenju.

Iz Vlade Republike Srpske poručuju da će zajedno sa drugim institucijama, te društvenim i političkim akterima, nastaviti da djeluje u pravcu zaštite položaja Republike Srpske i njenih građana.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije