BiH

Vlada RS: Prijavite korupciju preko interneta

Vlada RS: Prijavite korupciju preko interneta
Vlada RS: Prijavite korupciju preko interneta

BANJALUKA - Vlada RS zadužila je Službu za informacione tehnologije da odmah kreira domen www.apk.vladars.net preko kojeg će biti moguće prijaviti korupciju i druge nepravilnosti u radu republičkih organa uprave, organa jedinica lokalne samouprave, javnih preduzeća i ustanova.

Takođe, na juče održanoj sjednici Vlada RS zadužila je ministarstva Vlade RS da odmah imenuju svoje predstavnike za implementaciju aplikacije za prijavu sumnji na korupciju te da donesu propis koji reguliše upotrebu aplikacije unutar ministarstava.

"Zadužuju se sva ministarstva da do 1. septembra počnu s korištenjem aplikacije", saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose  s javnošću.

Vlada RS naložila je Ministarstvu pravde da poništi javni poziv za imenovanje članova Komisije za sprovođenje Strategije za borbu protiv korupcije RS i da raspiše novi. Ovaj konkurs je bio raspisan za članove koji bi predstavljali medije, novinare i akademsku zajednicu, a poništen je jer nije bilo prijavljenih kandidata.

Na danas održanoj sjednici Vlada RS donijela je i zaključak kojim usvaja Studiju o podsticanju stranih ulaganja u RS u periodu od 2014. do 2017. godine. Ministarstvu unutrašnjih poslova RS data je saglasnost za utrošak 736.000 KM kapitalnih ulaganja u prvih šest mjeseci ove godine i to za investiciono održavanje, nabavku postrojenja i opreme, a ovim sredstvima će biti izvršena i nabavka mobilnih radara, računarske opreme, druge posebne opreme i izvršena rekonstrukcija objekata Policijske stanice u Loparama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije