BiH

Vlada TK: Zaštiti izvorišta pitke vode i mjesta okupljanja

Vlada TK: Zaštiti izvorišta pitke vode i mjesta okupljanja
Vlada TK: Zaštiti izvorišta pitke vode i mjesta okupljanja

TUZLA - Vlada Tuzlanskog kantona zadužila je policiju da stepen bezbjednosti bude podignut na najviši nivo i pozvala sve lokalne zajednice, preduzeća, ustanove, organizacije i građane na pojačaju zaštitu objekata i imovine, posebno izvorišta pitke vode, snabdjevače električnom energijom, mjesta okupljanja većeg broj građana na različitim manifestacijama (sportskim, kulturno-zabavnim, sajmovima), kao i vjerskim objektima.

Vlada je pozvala građane da potpuno surađuju s policijom, da prijave sve sumnjive pojave, osobe, vozila, kretanja, radnje, aktivnosti...

Ove mjere preduzete su nakon što je na policijsku stanicu u Zavidovićima prošle noći bačena ručna bomba "kašikara",.

Policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Semir Šut rekao je da su na području Zavidovića izvršeni određeni pretresi i privođenja određenih lica, ali da se još uvijek ne može govoriti o lokacijama i imenima.

"Sve policijske agencije, od Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK, Federalne uprave policije (FUP) i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) rade u punoj koordinaciji i saradnji pod nadzorom Tužilaštva BiH", izjavio je Šut.

Istragu o napadu na policijsku stanicu u Zavidovićima preuzelo je Tužilaštvo BiH s obzirom na to da postoje indicije da u ovom slučaju ima elemenata krivičnog djela terorizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije