BiH

Vladajuća većina predložila skupštinski zaključak

Vladajuća većina predložila skupštinski zaključak
Foto: N.N. | Vladajuća većina predložila skupštinski zaključak

BANJALUKA - Poslanici vladajuće većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske predložili su večeras zaključak kojim se obavezuje Vlada Srpske da u roku od 30 dana obavijesti parlament o tome koliko je sredstava preduzeće "Auto-putevi Srpske" uložilo u projekat izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj.

"Narodna skupština obavezuje Vladu Srpske da s ciljem informisanja poslanika i javnosti o cijeni izgradnje kilometra tog auto-puta, u roku ne dužem od 30 dana, obavijesti parlament o iznosu sredstava koja su `Auto-putevi Srpske` uložili u projekat auto-puta u dužini od 72 kilometra i to eksproprijacijom, izradom projektne dokumentacije i drugim troškovima", navodi se u zaključku.

Ovaj zaključak predložen u vezi sa prijedlogom odluke o zaduženju Srpske kod Evropske banke za obnovu i razvoj od 47 miliona evra za dovršetak radova na auto-putu Banjaluka-Doboj o kojem po hitnom postupku raspravlja Narodna skupština Srpske.

Poslanik NDP-a Dragan Čavić rekao je da se prema Poslovniku Narodne skupštine ne može raspravljati o odlukama po hitnom postupku.

Poslanik SDS-a Nade Planinčević naveo je da je kupovina zemljišta od građana na trasi auto-puta Banjaluka-Doboj izršena prema Zakonu o eksproprijaciji Srpske kojeg je Ustavni sud Republike Srpske proglasio neustavnim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije