BiH

Vlajki: Koalicija sa onima koji bi da unište Srpsku neće osigurati većinu

Vlajki: Koalicija sa onima koji bi da unište Srpsku neće osigurati većinu
Vlajki: Koalicija sa onima koji bi da unište Srpsku neće osigurati većinu

BANJALUKA - Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki ocijenio je da ni koalicija sa subjektima koji žele uništenje Srpske kao "genocidne tvorevine" neće onima koji je prave osigurati većinu nakon oktobarskih izbora.

"Ponavljanje nije uvijek učiteljica života. Na ove bijedne grafite iz Miloševićevog doba, a koje sada prezentujete kao vašu najveću mudrost, niko se u Republici Srpskoj neće ni osvrnuti. Vaši naredbodavci koje vi služite za šaku dolara, mogli su biti malo inventivniji", naveo je Vlajki u saopštenju.

Vlajki je podsjetio na izreke filozofa Georga Fridriha Hegela da se "istorija uvijek dva puta ponavlja" i Karla Marksa "jedan put u obliku tragedije, a drugi put u obliku farse".

"Ovo što radite je farsa na kvadrat. Prodali ste dušu đavolu, i narod to zna. Nemojte ga potcjenjivati. Čak ni koalicija sa onima koji žele uništenje Republike Spske kao 'genocidne tvorevine' i koji vas sigurno u sebi prezrivo gledaju jer prodajete vlastiti narod i zemlju, neće vam osigurati većinu. Sve u svemu, što bi rekla, Dolores Ibaruri, 'La pasionaria': No pasaran! Ili, po naški: Nećete proći!", navodi se u Vlajkijevom saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije