BiH

Vlajki: Probni balon za hapšenje nepodobnih nakon izbora

Vlajki: Probni balon za hapšenje nepodobnih nakon izbora
Vlajki: Probni balon za hapšenje nepodobnih nakon izbora

BANJALUKA - Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki smatra da posljednja masovna hapšenja Srba za ratne zločine predstavljaju probni balon za eventualna hapšenja "nepodobnih" koja bi, vjerovatno, mogla uslijediti "ukoliko `međunarodnim demokratima` i njima pridruženoj opoziciji Republike Srpske ne budu odgovarali rezultati oktobarskih izbora".

Vlajki tvrdi i da su posljednja masovna hapšenja Srba vezana za bijes Zapada koji se, ovog puta, sveti Srbima u Republici Srpskoj i Srbiji zbog neuvođenja sankcija Rusiji povodom ukrajinske krize.

Prema njegovom mišljenju, pravde za Srbe će biti sve manje, jer je tu, odavno i nedavno, politika umiješala svoje prste, a masovna hapšenja Srba optužena za zločine nad nesrpskim stanovništvom "više nemaju nikakvog smisla ni ukusa".

"Naravno, sve zločince treba procesuirati i kazniti, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost, ali tu priča staje, jer se hapse uglavnom Srbi. Na hiljade srpskih žrtava već decenijama vapi za pravdom koja ni od kud ne dolazi", saopšteno je iz Vlajkijevog kabineta.

Vlajki navodi da je Srbe trebalo demonizovati kako bi se u njima našao "glavni krivac" za posljednje ratove u vezi sa razbijanjem Jugoslavije, pri čemu su simbolički i konkretno, svi glavni vinovnici među Muslimanima, Hrvatima i Albancima, oslobođeni zbog počinjenih masovnih zločina nad Srbima.

"Dakako, svi su glavni vinovnici među Srbima, optuženi za zločine nad nesrpskim stanovništvom, osuđeni, ili su pomrli pod krajnje sumnjivim okolnostima u Haškom tribunalu", podsjetio je Vlajki.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH juče su na području Doboja i Teslića uhapsili 13 osoba osumnjičenih za ratne zločine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije