BiH

Vlajki: Za Srpsku počela sudbonosna predizborna trka

Vlajki: Za Srpsku počela sudbonosna predizborna trka
Vlajki: Za Srpsku počela sudbonosna predizborna trka

BANJALUKA - Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki ocijenio je da je počela najsudbonosnija predizborna trka u istoriji Republike Srpske, jer je riječ o njenom golom preživljavanju.

On smatra da, ukoliko u Republici Srpskoj dođe na vlast "ovakva opozicija", da su vjerovatno "dani Srpske kao samosvojnog i državotvornog entiteta odbrojani".

"Ovo paktiranje sa Đavlom, Sotonom, vrlo brzo će dovesti do stvaranja unitarne BiH gdje će Republiku Srpsku najbrojniji narod vrlo brzo ukinuti, a time i hrišćansku, zapadnu civilizaciju na ovim prostorima", navodi Vlajki u saopštenju povodom početka predizborne kampanje u BiH.

On dodaje da bi se stvari mogle odvijati slično kao i u polovini Makedonije, Preševskoj dolini, na Kosovu, u Sandžaku i Federaciji BiH, gdje "prevladava militantni islam i gdje se hrišćanstvo zatire punom parom i sa odvratnom brutalnošću", saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Srpske.

Vlajki navodi da opozicija, u kritici vlasti, ima u ponečemu pravo - privredni parametri, zdravstvo, sudstvo, te drugi sektori i aktivnosti zahtijevaju radikalne promjene u pristupu i funkcionisanju, ali da zabrinjavaju neke druge stvari.

"Brine nas institucionalizovana prisnost opozicije sa navodnim narodnim partijama koje eksplicitno zagovaraju uništenje Republike Srpske kao 'genocidne tvorevine'", kaže Vlajki.

U saopštenju se ističe da brine i "potpuna normalizacija odnosa i dobra saradnja" sa najznačajnijim dijelom "međunarodne zajednice" - onim dijelom koji otvoreno podržava naznačene "narodne stranke" već 20 godina, a samim tim i njihove planove za uništenje Republike Srpske.

Vlajki navodi da zabrinjava i to što se ta ista opozicija nije jasno postavila prema demilitarizaciji BiH, prema izraelsko-palestinskom sukobu, prema dešavanjima u Ukrajini, te drugim pitanjima.

"Brine nas što ta opozicija bukvalno kopira metode državnog udara kojima se svrgavao Slobodan Milošević, a iza čega su u potpunosti stajale SAD", poručio je Vlajki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije