BiH

Vučić: Oko Vidovdana počinju radovi na autoputu od Kuzmina do Sremske Rače

Vučić: Oko Vidovdana počinju radovi na autoputu od Kuzmina do Sremske Rače
Foto: Tanjug | Vučić: Oko Vidovdana počinju radovi na autoputu od Kuzmina do Sremske Rače

BEOGRAD - U drugoj polovini juna, oko Vidovdana, počeće radovi na autoputu Beograd - Bijeljina - Sarajevo, od Kuzmina do Sremske Rače, najavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Konkretni radovi na autoputu Beograd-Bijeljina-Sarajevo, na sekciji Kuzmin - Sremska Rača, najvjerovatnje od mosta preko Save, počinju u drugoj polovini juna, oko Vidovdana. Tada krećemo u izvođenje radova na autoputu Beograd - Bijeljina - Banjaluka i Beograd - Bijeljina - Sarajevo", rekao je Vučić nakon sastanka sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Dodao je da je sa Dodikom razgovarao o svim važnim pitanjma, koja su značajna za Srbiju i BiH.

Vučić je rekao da se čeka formiranje Savjeta ministara BiH, a da Srbija želi da se to desi što prije, kao i da želi najbolje odnose sa BiH.

Predsjednik Srbije rekao je da će Srbija uložiti 8.405.000 evra u projekte u opštinama u Republici Srpskoj i BiH.

"Ta sredstva će biti na raspolaganju kao što smo činili i u ranijem periodu. Kad to budemo platili, biće to ukupno oko 32 miliona evra bespovratnih sredstava", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare poslije sastanka sa Dodikom.

On je rekao da su se o tome dogovorili i sa premijerkom Anom Brnabić i da će Srbija u toku ove godine želi da pomogne svakoj opštini u Republici Srpskoj, ali i u Federaciji, ukoliko dobije zahtjeve, pa i u opštinama koje nisu većinski srpske.

Riječ je o projektima rekonstrukcije domova zdravlja i škola, domova za starija lica, izgradnje vrtića, mokrih čvorova, omladinskih kampova, rekonstrukcija škola, dnevnih centara za djecu sa poteškoćama u razvoju, ambulanti, sportskih dvorana

Projekti su predviđeni za Dubicu, Novi grad, Gradišku, Prnjavor, Banjaluku, Kneževo, Šipovo, Teslić, Doboj, Brod, Šamac, Pelagić, Bjeljinu, Zvornik, Bratunac, Vlasenica, Šekovići, Rogatica, istočno Sarajevo, Pale...

Predviđena je i izgradnja poslovnih i proizvodnih hala u nerazvijenim opštinama Republike Srpske.

Vučić je rekao da je sa Dodikom govorio i o drugim važnim pitanjima i da su se saglasili da su mir i stabilnost od ključnog značaja za ekonomski napredak i razvoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije