BiH

Vučić: Vidio sam samo naslovnu stranu rezolucije

Vučić: Vidio sam samo naslovnu stranu rezolucije
Vučić: Vidio sam samo naslovnu stranu rezolucije

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da je dobio izmijenjeni prijedlog rezolucije koju bi povodom 20 godina od događaja u Srebrenici trebalo 7. jula da razmatra Savjet bezbjednosti UN, ali da ga još nije pročitao.

On je rekao novinarima u Budimpešti nakon zajedničke sjednice vlada Srbije i Mađarske da je primio izmijenjeni tekst, ali da je on vidio samo njegovu naslovnu stranu, prenijeli su beogradski mediji.

Prema informacijama iz diplomatskih krugova, tekst rezolucije o Srebrenici, koju bi povodom 20 godina tamošnjih dešavanja trebalo da razmatra Savjet bezbjednosti UN, i dalje se usaglašava.

Izvori u UN navode da je uobičajena praksa da se tekst prijedloga rezolucije mijenja u skladu sa komentarima kako stalnih tako i nestalnih članica Savjeta bezbjednosti UN.

Britanija je Savjetu bezbjednosti UN predložila usvajanje rezolucije povodom obilježavanja 20 godina od dešavanja u Srebrenici koji je bio neprihvatljiv za Srbiju, nakon čega je Rusija podnijela alternativni nacrt rezolucije o BiH.

Beogradski mediji danas su prenijeli da je srpskoj strani dostavljena nova, izmijenjena varijanta britanske rezolucije o Srebrenici, u koju su uneseni elementi ruske rezolucije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije