BiH

Vulin: Brinu me navodi Izetbegovića

Vulin: Brinu me navodi Izetbegovića
Foto: N.N. | Vulin: Brinu me navodi Izetbegovića

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da ga brine kad odlazeći bošnjački član Predjedništva BiH Bakir Izetbegović Srbiju i srpski narod predstavlja kao prijetnju i istovremeno opravdanje za naoružavanje, ali ga takođe brine i što je to u BiH prošlo bez ikakve osude zvaničnika.

 Vulin je istakao da BiH može da se naoružava u mjeri u kojoj o tome odluče njeni legitimni organi i da to Srbija, kao zemlja čuvar Dejtonskog sporazuma, ne vidi kao prijetnju.

On je međutim, napomenuo, da ga brine izjava Izetbegovića o potrebi naoružavanja BiH uz opravdanje tvrdnjom da su "Bošnjaci sve više ugroženi politikom koja se vodi na srpskoj strani".

Vulin podsjeća da je tu optužbu Izetbegović iznio na proslavi ratne Sedme brigade takozvane Armije BiH, koja je u svom sastavu imala odred "El mudžahedin" sastavljen od islamista iz Saudiske Arabije i Avganistana, a koji se proslavio odsijecanjem glava srpskih vojnika i civila, prenosi Tanjug.

"I nije prvo javno odsecanje glava hrišćana bilo u Siriji i od 'Islamske države', već na planini Ozren od mudžahedina Sedme brigade. Takvi odredi su i onda i sada bili pretnja miru, a ne Srbi koji žive u BiH", rekao je Vulin.

Ministar odbrane Srbije ukazao je da mirovna politika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Izetbegoviću nije imala iskrenog sagovorinika i izrazio nadu da će se to promijeniti.

Vulin je ukazao da bi dokaz za takvu promjenu bio i odgovor na pitanje koje postavlja već tri godine, a to je šta je potrebno da organi BiH saopšte ko je pokušao da ubije Vučića /u Srebrenici 2015. godine/ i da li će za to bilo ko odgovarati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije