BiH

Za kapitalne grantove 243.000 KM

Za kapitalne grantove 243.000 KM
Za kapitalne grantove 243.000 KM

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske dala je saglasnost Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica na utrošak 243.000 KM za kapitalne grantove za finansiranje povratka u Srpsku i Federaciju BiH, te doznake za rješavanje problema interno raseljenih lica.

Za kapitalne grantove za finansiranje povratka u Republiku Srpsku biće utrošićeno 88.000, za kapitalne grantove za finansiranje povratka u Federaciju BiH 10.000, za doznake za rješavanje problema interno raseljenih lica 78.000, a za doznake za finansiranje povratka u Republiku Srpsku 67.000 KM.

Vlada je usvojila Nacrt strategije nadzora nad opojnim drogama i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga u Republici Srpskoj za period od 2014. do 2020.

godine, kojim se predviđa smanjenje potražnje, smanjenje ponude, unapređenje aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe opojnih droga, te unapređenje aktivnosti na polju međuentitetske, regionalne i međunarodne saradnje u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga.

Ovom strategijom teži se postizanju bolje saradnje svih subjekata koji su uključeni u suzbijanje zloupotreba opojnih droga, kako unutar organa vlasti, tako i između organa vlasti i nevladinog sektora koji se bavi ovom problematikom, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Vlada je usvojila Akcioni plan za suzbijanje i sprečavanje nasilja u porodici za 2014. godinu i upoznala se o informaciji o Projektu uređenja plovnog puta rijeke Save.

Usvojena je i informacija o procesu programiranja sredstava u okviru Investicionog okvira za zapadni Balkan - 11. Poziv i zaduženo Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju da Vladu redovno izvještava o postupcima apliciranja i odobravanja projekata koji se finansiraju iz sredstava Investicionog okvira za zapadni Balkan.

Vlada je usvojila izvještaj o realizaciji Programa rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica za period od 1. januara do 30. juna, koji će se dostaviti na razmatranje Narodnoj skupštini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije