BiH

Za novi namještaj Tužilaštvo BiH izdvaja oko 121.000 KM

Za novi namještaj Tužilaštvo BiH izdvaja oko 121.000 KM
Foto: Ilustracija | Za novi namještaj Tužilaštvo BiH izdvaja oko 121.000 KM

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH raspisalo je javni natječaj za kupovinu novog kancelarijskog namještaja, koji će biti plaćen oko 121.000 KM.

Prema detaljima natječaja, riječ je o otvorenom postupku, a konkurs će trajati do 27. oktobra, kada je i otvaranje ponuda.

"Kao što je javnosti poznato, Tužiteljstvo BiH treba u narednom periodu da preseli u novu zgradu, te je i nabavka namještaja iz tog razloga", odgovorio je Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Iako smo postavili i pitanje o opravdanosti ovako skupe nabavke novog namještaja, jer vjerovatno se može iskoristiti i nešto od postojećeg, iz Tužilaštva BiH nam na to nije odgovoreno.

Podsjećamo, u avgustu prošle godine Vijeće ministara je odobrilo sredstva za izgradnju dodatnog sprata za smještaj Specijalne policije FBiH, kao i za novi objekat Tužilaštva BiH.

U međuvremenu je donacijom pomogla i Delegacija Evropske unije BiH s oko 1,4 miliona eura.

 Iz Tužilaštva BiH tada su naveli kako će sada u potpunosti biti opremljeni i smješteni u odgovarajuće kapacitete u skladu s potrebama institucije.

"Izgradnjom navedenih objekata u potpunosti će biti riješen problem smještaja uposlenika i kapaciteta Tužiteljstva, a na taj način oslobodit će se i prostor za adekvatniji smještaj kapaciteta Suda BiH u sadašnjoj zgradi", istakli su iz ove institucije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije