BiH

Za putne troškove potrošili skoro 60.000 KM više

Za putne troškove potrošili skoro 60.000 KM više
Foto: N.N. | Za putne troškove potrošili skoro 60.000 KM više

SARAJEVO - Ministarstvo inostranih poslova (MIP) BiH saopštilo je danas da im je u prošloj godini odobren budžet od 1.570.000 KM na ime putnih troškova, a da su potrošili 58.759 KM više jer su u posljednjem kvartalu 2017. godine imali pojačane diplomatske aktivnosti.

U saopštenju povodom informacija koje su objavili pojedini mediji u vezi sa restrukturisanjam budžeta za prošlu godinu, MIP navodi da je u posljednjem kvartalu prošle godine, na bazi procjena diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH, zatražilo restrukturisanje 100.000 KM na stavci putnih troškova kako ne bi došlo do prekoračenja budžeta usljed obavljanja osnovne djelatnosti – predstavljanja u inostranstvu.

"Ukoliko se pogleda izvršenje budžeta za 2017. godinu na poziciji putnih troškova evidentno je da je realizovano 1.628.759 KM, što znači da nije utrošeno dodatnih 100.000 KM već 58.759 KM. Navedeni iznos iskorišten je na pozicijama u budžetu za kojim je postojala potreba i samo jedan manji dio sredstava iskorišten je za organizaciju posjeta na najvišem nivou", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da su u posljednjem kvartalu 2017. godine pojačane diplomatske aktivnosti na dobijanju podrške za prijem BiH u članstvo Komiteta za svjetsku baštinu UNESKO, što je na kraju uspješno i realizovano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije