BiH

Za sanaciju krova zgrade Predsjedništva BiH oko 1,9 miliona KM

Za sanaciju krova zgrade Predsjedništva BiH oko 1,9 miliona KM
Za sanaciju krova zgrade Predsjedništva BiH oko 1,9 miliona KM

SARAJEVO - Višegodišnji problem starog, dotrajalog i na više mjesta šupljeg krova zgrade Predsjedništva BiH uskoro bi trebalo da bude riješen uz pomoć pozamašnih oko 1,9 miliona KM.

Naime, ovoliko je novca izdvojeno iz budžeta za rekonstrukciju krova na objektu koji ima i kulturni i historijski značaj, osim što sam po sebi u ovom trenutku utjelovljuje najvišu instituciju izvršne vlasti u državi.

Javni natječaj već je raspisan, a firma kojoj ugovor bude dodijeljen biće dužna da kompletan posao završi u roku od 10 mjeseci.

Siniša Perković, zamjenik direktora Službe za zajedničke poslove institucija BiH, koja rukovodi ovim projektom te, između ostalog, servisira potrebe i Predsjedništva BiH, podsjeća da je objekat Predsjedništva star više od 100 godina.

"Gore je sve šuplje, držimo stotinu kanti ispod krova jer sve curi kad je kiša. Međutim, prilikom rekonstrukcije, koja će biti značajna, moramo paziti da sve ostane autentično jer je riječ o kulturno-istorijskom spomeniku", kaže Perković.

Podsjećamo, u oktobru 2013. godine na zahtjev Sekretarijata Predsjedništva BiH Vijeće ministara je odobrilo 50.000 KM iz rezerve za projektnu dokumentaciju rekonstrukcije krova na zgradi sagrađenoj u doba Austrougarske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije