BiH

Za stan ambasadora u Amanu izdvojeno 150.000 KM

Za stan ambasadora u Amanu izdvojeno 150.000 KM
Foto: N.N. | Za stan ambasadora u Amanu izdvojeno 150.000 KM

SARAJEVO - Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara u posljednje dvije i po godina izdvojilo je 150.000 KM za stan od 270 kvadratnih metara u Amanu u kojem živi ambasador BiH u Jordanu Haris Lukovac, iako se u sklopu ambasade nalazi luksuzan stan od 220 kvadrata, piše "Dnevni avaz".

Zgrada Ambasade BiH u Amanu u vlasništvu je BiH, a poklon je Jordana.

U sklopu Ambasade nalazi se luksuzan stan ali je Lukovac odbio da živi u njemu besplatno, već je tražio da mu MIP plaća stan od 270 metara kvadratnih s obrazloženjem da mu stan u Ambasadi ne odgovara zbog velikog broja članova porodice, navodi isti izvor.

U prvobitnom odgovoru na ovaj zahtjev Lukovac je iz MIP-a dobio odbijenicu, ali je nakon niza urgencija i pisama uspio dobiti dodatni novac od Ministarstva pa je u posljednje dvije i po godina za stan u kojem živi izdvojeno više od 150.000 KM.

Poreski obveznici BiH tako godišnje izdvajaju 60.000 KM za šestočlanu porodicu Lukovac i stan sa četiri spavaće sobe, dva salona i tri kupatila.

Lukovac, koji je na tu poziciju imenovan na prijedlog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, tako je postao jedan od najrastrošnijih ambasadora u ukupno 56 diplomatsko-konzularnih predstavništava /DKP/ BiH u svijetu, navodi "Avaz".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije