BiH

Zajam izostao sa dnevnog reda

Zajam izostao sa dnevnog reda
Zajam izostao sa dnevnog reda

SARAJEVO - Sa dnevnog reda današnje sjednice Komisije za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, promet i veze Doma naroda parlamenta BiH skinuta je tačka o davanju saglasnosti za ratifikovanje sporazuma o zajmu Međunarodne banke za obnovu i razvoj, jer Predstavnički dom nije dao saglasnost za ratifikovanje tog sporazuma.

Riječ je o zajmu za razvojnu politiku poslovnog ambijenta između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, kredit je vrijedan 37,4 miliona evra, od čega je 60 odsto sredstava namijenjeno FBiH, a 40 odsto Republici Srpskoj, dok je rok otplate 20 godina.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić ocijenila je katastrofalnom odluku Predstavničkog doma o neratifikovanju Sporazuma.

Majkićeva je ranije izjavila Srni da se prvi put dogodilo da na takav način završi jedan međunarodni sporazum, koji je podržalo Predsjedništvo BiH i usvojilo Ministarstvo finansija i trezora BiH.

"Nije bilo podrške SDS-a, DF-a i SBB-a, a u ovom slučaju to nije bilo glasanje SDS-a protiv SNSD-a nego glasanje protiv toga da Republika Srpska dobije bilo šta. Što gore, to bolje - to je politika koja se dalje provodi sa njihove strane", rekla je Majkićeva.

Komisija za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, promet i veze Doma naroda odgodila je izjašnjavanje o Prijedlogu zakona o carinskoj politici u BiH, dok Savjet ministara BiH ne dostavi mišljenje o amandmanima na Prijedlog zakona.

Komisija je dala pozitivno mišljenje za ratifikovanje ugovora o zajmu za projekat vodosnabdijevanja Gradačca između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Usvojen je izvještaj o radu Komisije za 2014. godinu i plan rada za 2015. godinu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije