BiH

Zapaljene zastave DNS-a

Zapaljene zastave DNS-a
Zapaljene zastave DNS-a

BANJALUKA - Opštinski odbor DNS-a iz Drvara saopštio je danas da su nepoznata lica zapalila tri zastave ove stranke u prostorijama DNS-a i apelovao da svi građane ove opštine pomognu u sprečavanju pojedinaca u ovakvim aktivnostima.

DNS navodi da su zastave zapaljene u noći između 20. i 21. septembra i da su srećom izbjegnute tragične posljedice ovog vandalskog čina, jer iznad stranačkih prostorija stanuju građani.

Iz ove stranke ističu da nikada nisu vodili prljavu kampanju niti to namjeravaju, ali da će se svim zakonskim sredstvima oduprijeti političkim strankama koje u svojim redovima podržavaju pojedince spremne da i fizički ugroze ljudske živote.

"Očigledno je da su se pojedine stranke osjetile toliko ugrožene od DNS-a, pa pojedinci u njihovim redovima gube kompas i u toj suludoj kampanji ugrožavaju ljudske živote", navodi se u saopštenju DNS-a.

U ovoj stranci tvrde da političkom kampanjom žele da predstave svoj program koji će Drvar "izvući iz opšte propasti", jer dalje propadanje opštine upravo proizvode "pojedinci koji ne prezaju ni od čega".

"Zaustavimo takvo stanje i učinimo da Drvar bude prije svega bezbjedan za život, a onda i grad u kojem ljudi svojim radom mogu normalno živjeti", poručili su iz DNS-a.

Za razvoj obrazovanja i kulture

Demokratski narodni savez /DNS/ čvrsto stoji na stanovištu da razvoj obrazovanja i kulture predstavlja ključni proces za razvoj Republike Srpske i njenu snažniju ulogu u regionalnoj i međunarodnoj ekonomiji, a sve s ciljem ubrzavanja unutrašnjeg razvoja.

DNS smatra da proces obrazovanja predstavlja apsolutno povezanu cjelni i da traje od najranijeg djetinjstva do kraja radnog vijeka, pa i dalje, te se u tom pravcu zalaže za koncept cjeloživotnog obrazovanja u kojem je znanje za rad i funkcionalnost najvažniji cilj.

Ova stranka se zalaže za unapređenje materijalne osnove školstva kao najvažnije pretpostavke kvalitetnog obrazovanja, što se odnosi na sve nivoe obrazovanja.

"Taj cilj će se postići opremanjem osnovnih i srednjih škola i fakulteta savremenom opremom i svim drugim uslovima za neometano obrazovanje", navodi se u saopštenju.

Osim razvoja školstva, DNS se posebno zalaže za kontrolu kvaliteta visokog obrazovanja, čime bi se spriječila neograničena liberalizacija i shvatanje visokog obrazovanja kao biznisa i time istakla društvena važnost ove vrste obrazovanja kao jednog od nosilaca modernog razvoja Republike Srpske.

DNS se zalaže za visoko obrazovanje odraslih, posebno u svjetlu činjenice da su mnogi ostali bez posla i da je ljudima s više godina staža potrebno obrazovanje da bi dobili posao sa novim znanjem na novom radnom mjestu.

Iz ove stranke upozoravaju na veliki broj elementarno ili funkcionalno nepismenih, ističući da to pitanje zahtijeva definisanje posebnih aktivnosti da bi ovaj problem bio riješen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije