BiH

Zasjedao Glavni odbor HDZ-a: Loša politička situacija ne pomaže izgradnji dobrih odnosa

Zasjedao Glavni odbor HDZ-a: Loša politička situacija ne pomaže izgradnji dobrih odnosa
Foto: Ilustracija | Zasjedao Glavni odbor HDZ-a: Loša politička situacija ne pomaže izgradnji dobrih odnosa

Sarajevo - Glavni odbor HDZ BiH na današnjoj sjednici na Kupresu ocijenio je da politička situacija u BiH nije dobra i ne doprinosi izgradnji dobrih odnosa i povjerenja među narodima, što je pretpostavka opstanka, stabilnosti, bezbjednosti i boljeg života u BiH.

Na sjednici je usvojeno pet zaključaka među kojima i da ovakva situacija utiče na put BiH ka EU i NATO, zbog čega će HDZ i u narednom razdoblju učiniti sve da se putem političkih institucija donesu ključne odluke za stabilizaciju političkog sistema.


Od institucija vlasti u kojima HDZ ima svoje zvaničnike, ova stranka traži da se do kraja godine učini sve kako bi se donio budžet za narednu godinu i kako bi se obezbijedilo normalno funkcionisanje vlasti na svim nivoima u BiH.

Zaključeno je da u narednom razdoblju treba učiniti sve da se kroz zakonodavnu i izvršnu vlast u BiH stave na dnevni red sva pitanja iz programa HDZ-a o kojima do sada nije raspravljano poput pitanja demobilisanih boraca, oblasti socijalnih prava, obrazovanja i druga. /kraj/ss/sđp
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije