BiH

Normalizovan saobraćaj na regionalnoj cesti Kakanj - Zenica, autoput i dalje blokiran

Normalizovan saobraćaj na regionalnoj cesti Kakanj - Zenica, autoput i dalje blokiran
Normalizovan saobraćaj na regionalnoj cesti Kakanj - Zenica, autoput i dalje blokiran

Saobraćaj na regionalnoj cesti Kakanj-Zenica ponovo je normalizovan nakon što je bio obustavljen nekoliko sati zbog aktiviranog klizišta i izlijevanja većih količina vode na kolovozu u mjestu Donji Tičići. Saobraćaj na ovoj dionici autoputa A-1 je još uvijek blokiran.

Podsjećamo, danas oko 14 časova u mjestu Tičići, na regionalnoj saobraćajnici Kakanj - Zenica, prelila se voda. Zbog ovoga su zatvoreni regionalni put A1 kao i autoput prema Zenici, potvrdio je za N1 direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudin Solak.

Policija osigurava saobraćajnice, kako autoput Koridora 5C tako i regionalni put Kakanj-Zenica.

Štab Rudnika mrkog uglja Kakanj za spasavanje je u stalnom zasjedanju da ne bi došlo do ugrožavanja stanovništva i stambenih objekata lociranih u blizini klizišta i akumulacije nizvodno na rijeci Ribnici. 

Do prelijevanja vode na saobraćajnicu u mjestu Tičići došlo je zbog toga što su padavine protekle noći natopile klizište rudničke jalovine na površinskom kopu Vrtlište kakanjskog rudnika i povećale nivo akumulacije vještačkog jezera na Ribnici. 

Usljed toga je voda prodrla u tunel koji je u izgradnji za protok Ribnice i na izlazu iz tunela se prelila preko regionalne saobraćajnice.

Koristiće se alternativni pravci, saopšteno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

(http://ba.n1info.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije