BiH

Završena provjera kandidata za Savjet ministara BiH

Završena provjera kandidata za Savjet ministara BiH
Završena provjera kandidata za Savjet ministara BiH

ISTOČNO SARAJEVO - Agencija za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH okončala je provjere istinitosti navoda koje su na obrascima izjava Centralne izborne komisije BiH naveli kandidati za ministre i zamjenike ministara u Savjetu ministara BiH.

Konačni izvještaj danas je proslijeđen predsjedavajućem Savjeta ministara BiH na upoznavanje i dalje odlučivanje.

Iz Sipe su naveli da su posao provjere završili znatno prije isteka zakonom propisanog roka, prenosi Srna.

Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazana je za podne sa samo jednom tačkom dnevnog reda - Potvrđivanje imenovanja ministara, zamjenika ministara i zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

U isto vrijeme, kako je rekao Saša Mitrović, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma FBiH, biće održana sjednica i ovog parlamenta, a na njoj će biti imenovana federalna vlada.

To je bio uslov koji je Demokratska fronta postavila pred svoje koalicione partnere prošle sedmice, da u isto vrijeme budu formirani i Savjet minsitara BiH i federalna vlada, pišu Nezavisne novine.

Šefik Džaferović, predsjedavajući Predstavničkog doma BiH, rekao je da je sve spremno i da sjednica može biti održana.

Počela sjednica Komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH

U Sarajevu je počela sjednica Komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za pripremu izbora Savjeta ministara BiH.

Prvobitno je sjednica Komisije, koja treba da razmotri i da preporuke za potvrđivanje ministara, zamjenika ministara i zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, bila zakazana za 9.30, da bi potom njen početak dva puta bio prolongiran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije