BiH

Zbog kampanje odustali od sastanka s Milićem

Zbog kampanje odustali  od sastanka s Milićem
Zbog kampanje odustali od sastanka s Milićem

TREBINJE - Regionalno udruženje penzionera Trebinje ignorisalo je sastanak sa Mladenom Milićem, direktorom Fonda PIO RS, koji je prihvatio inicijativu Udruženja penzionera RS za održavanjem niza susreta sa najstarijom populacijom Srpske i razgovarao o njihovoj problematici i zahtjevima o povećanju penzija sa predstavnicima regija Bijeljina, Doboj, Prijedor, Banjaluka i Istočno Sarajevo.

"Mi smo prihvatili inicijativu Udruženja penzionera RS i razgovarali sa predstavnicima svih spomenutih regija, ali, nažalost, do takvog sastanka samo u Trebinju nije došlo jer je ovdašnje udruženje procijenilo da nije momenat da se održi takav sastanak uoči predizborne kampanje, iako se trebalo raspravljati o standardu i stepenu zdravstvene zaštite svih korisnika prava u Fondu PIO RS", rekao je Milić, koji je nakon neuspjelog sastanka sa penzionerima u Trebinju posjetio ovdašnji Dom penzionera.

Rade Tarailo, predsjednik Udruženja penzionera Trebinje, tvrdi da odbijanje sastanka sa Milićem nema veze sa politikom jer oni ne pripadaju nijednoj stranci, te da su zbog toga i odustali od sastanka zbog početka predizborne kampanje, a sastaće se, dodaje, nakon izbora.

Milić kaže da je osnovni cilj ovih susreta bio predstavljanje svih pokazatelja penzionog i zdravstvenog sistema u Srpskoj, te struktura korisnika ovih prava i njihovo zadovoljstvo ili nezadovoljstvo stručnim službama Fonda PIO. Iako je uspio razgovarati sa predstavnicima gradskog Udruženja penzionera, Milić dodaje da mu je žao što predstavnici najstarije populacije ove regije nisu došli da razgovaraju o svojim problemima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije