BiH

Zbog odavanja povjerljivih informacija tužiocu umanjenje plate

Zbog odavanja povjerljivih informacija tužiocu umanjenje plate
Foto: Ilustracija | Zbog odavanja povjerljivih informacija tužiocu umanjenje plate
Srna

SARAJEVO - Tužilac Nives Kanevčev pravosnažno je kažnjena umanjenjem plate za 20 odsto u periodu od devet mjeseci, potvrđeno je iz Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS).

Drugostepena disciplinska komisija VSTS-a pravosnažnom odlukom je okončala postupak protiv Kanevčeve koji je, kako je ranije saopšteno iz VSTS-a, bio iniciran pritužbama tužioca Dalide Burzić koje su se odnosile na period kada je Kanevčeva bila glavni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, prenosi "Birn". 

Kancelarija disciplinskog tužioca VSTS-a teretila je Kanevčevu za odavanje povjerljivih informacija, nemar u radu, neizvršavanje uputstava nadređenog tužioca, namjerno davanje lažne ili nedovoljne informacije u vezi s prijavama za radno mjesto ili diciplinskim stvarima, kao i druga djela koja dovode u pitanje povjerenje javnosti u nepristrasnost i kredibilitet Tužilaštva. 

Disciplinski tužilac Alma Hasanović u završnoj riječi u februaru 2017. godine rekla je da je tokom disciplinskog postupka protiv Kanevčeve dokazano da je ona prekoračila ovlaštenja i narušila nezavisnost Tužilaštva kada je 2013. tadašnjem federalnom premijeru Nerminu Nikšiću dostavila presjek stanja u 16 predmeta u vezi s kompanijom "Bosnalijek". 

Prvostepena odluka u ovom predmetu donesena je u aprilu 2017. godine i njom je Kanevčeva bila kažnjena smanjenjem plate u iznosu od 20 odsto u narednih godinu dana. 

Na takvu odluku žalili su se i Kancelarija disciplinskog tužioca i odbrana Kanevčeve.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije