BiH

Zelenika: Zakon o akcizama će donijeti mnogo koristi građanima

Zelenika: Zakon o akcizama će donijeti mnogo koristi građanima
Foto: Nedžad Uglješa | Zelenika: Zakon o akcizama će donijeti mnogo koristi građanima

SARAJEVO - Diana Zelenika, poslanik HDZ-a 1990 u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, kazala je danas da je glasala za set zakona o akcizama jer smatra da će donijeti mnogo koristi građanima BiH.

„Morate biti odgovorni za posao koji obavljate. Dobili smo garancije da će akcize biti namjenski trošene“, rekla je Zelenika novinarima i dodala da HDZ 1990 ostaje dosljedan evropskim vrijednostima.

Ona je ponašanje opozicije tokom 54. sjednice Predstavničkog doma prokomentarisala kao politikantstvo pred izbore.

„Oni koji su sebe nazivali blokom za Evropu i proglašavali se Evropejcima, hoće da nas vrate u srednji vijek“, kaže Zelenika.

Ona je odbacila tvrdnje da je promijenila mišljenje.

"Oni koji pričaju da je neko uzeo novac, vjerovatno ga sami uzimaju, pa misle da to svi rade", rekla je Zelenika.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine usvojio je rano jutros po hitnom postupku set zakona o akcizama, kojim se za 0,15 feninga povećavaju akcize na biogoriva i biotečnosti, te putarine.

Za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o uplatama na Jedinstveni račun i raspodjeli prihoda te Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH glasali su poslanici SDA, SNSD-a, SBB-a, HDZ-a BiH i HDZ-a 1990.

Protiv zakona bili su članovi klubova poslanika DF-a, SDS-a, SDP-a, Nezavisnog bloka, nezavisni poslanik Đorđo Krčmar te poslanici BPS-a Zaim Backović i A-SDA Jasmin Emrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije