BiH

Željki Cvijanović opet nije uručen poziv za saslušanje zbog referenduma

Željki Cvijanović opet nije uručen poziv za saslušanje zbog referenduma
Željki Cvijanović opet nije uručen poziv za saslušanje zbog referenduma

SARAJEVO- Željki Cvijanović, premijeru RS, mada poslan, ponovo nije uručen poziv na saslušanje u Tužilaštvu BiH u svojstvu osumnjičene u predmetu "Referendum", potvrdili su "Nezavisnim novinama" u Tužilaštvu.

Saslušanje je trebalo biti danas, prema pozivu.

"Poziv nije primljen na adresi. Nije bila uredna dostavnica i vrlo brzo ćemo ga poslati opet", rekli su u Tužlaštvu BiH.

Napomenuli su da su poziv poslali na njenu kućnu adresu.

Dan ranije, takođe u svojstvu osumnjičenog, saslušan je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, a u utorak Mladen Ivanić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, koji je kazao da je pozvan da da komentar na jednu političku izjavu.

Kako je ranije rečeno, riječ je o predmetu za krivično djelo neizvršavanja odluke Ustavnog suda BiH, a zbog održavanja referenduma o 9. januaru kao Danu Republike Srpske.

Do sada su zbog organizovanja referenduma o Danu RS, održanog 25. septembra prošle godine, u Tužilaštvu BiH saslušani članovi Republičke komisije za referendum, neki od poslanika u NSRS, te predsjednik RS Milorad Dodik, neki u svojstvu svjedoka, a neki u svojstvu osumnjičenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije