BiH

Zmijanjac: Poslanici primanja da uplate za obnovu RS

Zmijanjac: Poslanici primanja da uplate za obnovu RS
Zmijanjac: Poslanici primanja da uplate za obnovu RS

BANJALUKA - Kandidat Srpske pravedne politike za člana Predsjedništva BiH Goran Zmijanjac apelovao je na poslanike odlazećeg saziva Narodne skupštine i poslanike iz Republike Srpske u parlamentu BiH da sva primanja koja im budu isplaćena iz budžeta do konstituisanja novih saziva uplate za obnovu Republike Srpske i pomoć porodicama stradalim u poplavama.

 "Odričući se plata, primanja i dnevnica od posljednje sjednice parlamenata do izbora novog saziva, poslanici svih političkih partija u Republici Srpskoj dali bi realan doprinos obnovi Srpske nakon katastrofalnih poplava i zbrinjavanju desetina porodica koje su u toj prirodnoj katastrofi ostale bez krova nad glavom", smatra Zmijanjac. 

On je pozvao šefove poslaničkih klubova i poslanike svih stranaka da se odreknu ovih primanja i pokažu ljubav i pažnju prema građanima, zahvaljujući čijim glasovima su četiri godine dobro živjeli. 

Zmijanjac je u pisanoj izjavi medijima istakao da je na stranici američke Ambasade u BiH ovih dana objavljen tekst o odgovornosti vlasti u BiH za nestanak pola milijarde evra, namijenjenih za oporavak stradalih u tragičnim poslavama koje su obezbjedile međunarodne institucije.

"Šokirani smo tvrdnjom da je i nakon četiri mjeseca od kada je novac doniran malo toga stiglo do ugroženih građana ili opština i da žrtve poplava skoro ništa nisu dobile osim praznih obećanja", kaže Zmijanjac.

On ističe da su "američke diplomate navele da su taj novac lideri brzo iskoristili da napune vreće kojima pokrivaju postojeće rupe u budžetu, a da je vrlo malo sredstava otišlo za pomoć poplavljenim".

"Ovo samo dokazuje neodgovornost i bahatost institucija i pojedinaca na vlasti koji sa tolikom dozom neodgovornosti vladaju i nisu u stanju da pomognu svojim građanima ni onda kada im drugi doniraju novac da svoju misiju uspješno obave", naglašava Zmijanjac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije