BiH

Zoran Galić na čelu Granične policije

Zoran Galić na čelu Granične policije
Zoran Galić na čelu Granične policije

SARAJEVO - Savjet ministara BiH imenovao je Zorana Galića za direktora Granične policije BiH, a za njegovog zamjenika Zijada Srabovića.

Za direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH na sjednici Savjeta ministara BiH u Sarajevu imenovan je Mirsad Vilić, a za njegove zamjenike Uroš Pena i Mile Jurić.

Za zamjenika direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ imenovan je Đuro Knežević, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Savjet ministara BiH je, na prijedlog Ministarstva bezbjednosti BiH, imenovao prvoplasirane kandidate sa rang-liste uspješnih kandidata za izbor direktora i zamjenika direktora policijskih tijela BiH, koju je ministru bezbjednosti dostavio Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH.

Doneseno je i rješenje o razrješenju dosadašnjih direktora i zamjenika direktora kojima je istekao mandat.

Zadužena je Kancelarija za zakonodavstvo Savjeta ministara BiH da, u saradnji sa Ministarstvom bezbjednosti BiH, izradi akte o imenovanjima, kao i akte o razrješenju dosadašnjih direktora i zamjenika direktora.

Savjet ministara BiH prilikom imenovanja rukovodilaca u svim policijskim agencijama vodi računa o nacionalnom balansu, te obavezuje sve direktore policijskih agencija da prilikom imenovanja rukovodećeg kadra, u skladu sa Ustavom BiH poštuju isti princip, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije