BiH

Zubac: SIPA u 2014. imala najzapaženije rezultate rada

Zubac: SIPA u 2014. imala najzapaženije rezultate rada
Zubac: SIPA u 2014. imala najzapaženije rezultate rada

SARAJEVO - Direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Goran Zubac rekao je da je Sipa u 2014. godini, imajući u vidu broj i složenost realizovanih operativnih akcija, te njihov međunarodni karakter imala najzapaženije rezultate rada od osnivanja, te da će se takav trend nastaviti i u narednom periodu.

Zubac je tokom razgovora sa delegacijom Eufora u BiH, na čelu sa novoimenovanim komandantom generalmajorom Johanom Luifom, naglasio da će, kao i do sada, prioritet rada SIPE u budućnosti biti odlučna i beskompromisna borba protiv terorizma, organizovanog kriminala, finansijskog kriminala i korupcije, te ratnih zločina.

Da bi osigurali da SIPA ide u korak sa vremenom, Zubac je rekao da će posebnu pažnju posvetiti jačanju sveukupnih kapaciteta SIPE, saopšteno je iz SIPA.

On je upoznao komandanta Eufora sa planovima nabavke nove opreme za potrebe Jedinice za specijalnu podršku SIPE, istakavši da su pripadnici ove jedinice obučavani u skladu sa najvišim svjetskim standardima, te da će u budućnosti akcenat biti na dodatnom jačanju njihove operativne moći i ukupne spremnosti.

Luif je istakao da su mu preko oficira za vezu prenesene samo najbolje impresije u vezi sa dosadašnjom saradnjom sa SIPA, te da je ubijeđen da će se takva uspješna saradnja nastaviti i u narednom periodu.

 On je naglasio da SIPA ima punu podršku Eufora i istakao značaj međusobne saradnje po pitanjima od obostranog interesa.

Zubac je rekao da je SIPA siguran, pouzdan i poželjan partner, te da stoji na raspolaganju Euforu.

Učesnici sastanka dali su i kratak osvrt na razmjenu iskustava iz oblasti taktike specijalnih dejstava Jedinice za specijalnu podršku SIPE i britanske jedinice u sastavu Eufora "Lajt dragons", koja je realizovana u septembru 2014. godine demonstriranjem različitih vježbi i prezentovanjem naoružanja, vozila i druge opreme.

Dogovoreno je da će ovakav vid saradnje biti nastavljen u narednom periodu.

Sastanku su prisustvovali i zamjenik direktora Sipe Đuro Knežević i vršilac dužnosti komandanta Jedinice za specijalnu podršku Sipe Jovica Mirosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije