BiH

Zubac o istrazi: Neka svako radi svoj posao, u skladu sa zakonom

Zubac o istrazi: Neka svako radi svoj posao, u skladu sa zakonom
Zubac o istrazi: Neka svako radi svoj posao, u skladu sa zakonom

SARAJEVO - Neka svako radi svoj posao u skladu sa zakonom i svojom savješću, jedino je što je novinarima danas u Istočnom Sarajevu kazao direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Goran Zubac komentarišući istragu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koja je protiv njega pokrenuta zbog krivičnog djela nesavjesnog rada u službi.

Zubac je osumnjičen da nije preduzeo sve radnje koje su mogle spriječiti teroristički napad na zgradu Predsjedništva BiH u februaru, kada je pričinjena velika materijalna šteta.

Naime, krajem februara, državni tužilac Miroslav Marković uputio je dopis Nezavisnom policijskom odboru BiH, u kojem ih obavještava da je donesena naredba o provođenju istrage protiv direktora SIPA.

Informacija je poslana Nezavisnom odboru Parlamentrane skupštine BiH, kao organu nadležnom za predlaganje smjene policijskih rukovodilaca i zamjenika rukovodilaca policijskih tijela BiH.

U međuvremenu dostavljen je izvještaj SIPA, odnosno iskaz Gorana Zupca postupajućem tužiocu, a biće ispitano još nekoliko svjedoka koji su predloženi u tom iskazu.

"Nakon toga, postupajući tužilac će donijeti odluku u ovom predmetu", rekao je danas portparol Tužilaštva BiH Goran Grubešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije