BiH

Zubac ostaje direktor

Zubac ostaje direktor
Zubac ostaje direktor

SARAJEVO - Direktor Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH Goran Zubac nastavlja obavljati poslove i zadatke iz svoje nadležnosti i rukovoditi Agencijom u punom kapacitetu, bez bilo kakvih ograničenja – rečeno je danas Srni iz Sipe.

U vezi sa rješenjem koje je donio zamjenik ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Mladen Ćavar o privremenom onemogućavanju da Zubac pristupa tajnim podacima, iz Sipe tvrde da je nakon preliminarne analize tog rješenja uočeno niz povreda prilikom njegovog donošenja.

Iz Sipe ističu da se te povrede ogledaju, prvenstveno, u pogrešnoj primjeni materijalnog prava i u pogrešnom utvrđivanju činjeničnog stanja, te činjenici da Ćavar ne razlikuje proceduru u vezi sa krivičnim postupkom od procedure bezbjednosnog provjeravanja.

"Zbog tih i drugih evidentnih povreda materijalnog prava, Sipa će postupiti u skladu sa pozitivnim pravnim propisima i u zakonom predviđenom roku nadležnom organu uputiti žalbu", navode iz Sipe.

Tužilaštvo BiH podiglo je početkom juna optužnicu protiv direktora Sipe zbog, kako je rečeno, nesavjesnog rada u službi. Zubac je optužen za "nesavjestan rad u službi, jer tokom februarskih protesta nije odgovorio na zahtjeve za pomoć u zaštiti zgrade Predsjedništva BiH i odbio je da angažuje specijalnu jedinicu Sipe".

Vezane vijesti:

Nema saglasnosti o slučaju »Zubac«

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije